Αντζελίνα Τζολί: Το «ευχαριστώ» της στον Ελληνικό λαό

18 Μαρτίου 2016

Έκανε έκκληση να υπάρξει μια διεθνής ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, «αλλά θα πηγαίνει και πολύ πέρα από αυτόν».

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον ελληνικό λαό για την κατανόηση και γενναιοδωρία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είπε η Αντζελίνα Τζολί, η οποία αποχώρησε την Πέμπτη από την χώρα μας.

Η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκανε παράλληλα έκκληση να υπάρξει μια διεθνής ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, «αλλά θα πηγαίνει και πολύ πέρα από αυτόν».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και γενναιοδωρία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, καθώς και για τις προσπάθειες των εθελοντών και των τοπικών οργανώσεων που συνάντησα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου. Αυτοί και πολλοί άλλοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για την υποδοχή και την παροχή φροντίδας στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με μια διεθνή ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πέρα από αυτόν».

Η Αντζελίνα Τζολί είπε ότι προσβλέπει πως η Ύπατη Αρμοστεία θα μπορέσει να ενισχύσει την υποστήριξή της προς τις ελληνικές αρχές για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής ανταπόκρισης και, μαζί με τους εταίρους της, να στηρίξει τις προσπάθειες των Αρχών «ώστε να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική καταγραφή, καθώς και την πρόσβαση στο άσυλο και τη μετεγκατάσταση, με ιδιαίτερη προσοχή στις πλέον ευάλωτες ομάδες».

Πηγή: Πρώτο Θέμα


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Margaret Thatcher
Η Σκέψη της ημέρας
Margaret Thatcher