Σαρδέλες στο γκρίλ!

18 Μαρτίου 2016

ΥΛΙΚΑ

3 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουτ.σούπας βαλσαμικό ξύδι

1 μικρό ματσακι μαντζουράνα

1 ματσάκι μαϊντανό

1 κούπα κίτρινες, κόκκινες και πράσινες πιπεριές χωρίς τα σποράκια τους

1/2 κούπα αγγούρια cucumber, ξεφλουδισμένα και χωρίς τα σποράκια τους

2 κουτ.σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδαο

1 κουτ.σούπας σάλτσα ψαριού

χυμό από μισό 1/2 λεμόνι

 

Για την σαλάτα:

1 κούπα πράσινα φασολάκια κομμένα 

4 ντοματάκια κομμένα στα δύο

λάδι καρύδας ή λάδι από αβοκάντο

4 φρέσκες σαρδέλες, ξεκοκκαλισμένες και καθαρισμένες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για να φτιάξετε το dressing, μαρινάρετε τα μικρά κρεμμυδάκια με το βαλσαμικο ξύδι. Παράλληλα κόψτε τα λαχανικά και αναμίξτε τα σε ένα μπόλ. Προσθέστε το ελαιόλαδο, την σάλτσα ψαριού και τον χυμό λεμονιού. Στραγγίξτε τα κρεμμυδάκια και βάλτε τα μέσα στο dressing.

2. Μαγειρέψτε τα πράσινα φασολάκια σε μια κατσαρόλα με αλάτι για 3 με 4 λεπτά. Στραγγίξτε τα και ραντίστε με κρύο νερό και αφήστε τα στο πλάι.

3. Θερμάνετε ένα τηγάνι με δοντάκια (αν δεν έχετε γκρίλ) και ψήστε τις ντομάτες (αλατίστε και περιχύστε με το λάδι της επιλογής σας) για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε τα σε ένα πιάτο στην άκρη.

4. Δυναμώστε την φωτιά και βάλτε στο ίδιο γκρίλ τις σαρδέλες(αφού πρώτα τις αλατίσετε και τις αλλείψετε με λάδι) για 3 με 5 λεπτά κάθε πλευρά. Σερβίρετε τις σαρδέλες στο πιάτο και πασπαλίστε με το dressing. Τέλος άλτε στο πλάι του πιάτου τ φασολάκια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ