Εύκολο ριζότο με μανιτάρια!

<p><strong>Υλικά</strong><br /><br /><span>1 κούπα ιταλικό άσπρο ρύζι</span><br /><span>2 κούπες μανιτάρια σε φέτες</span><br /><span>1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span>2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο</span><br /><span>1 ποτήρι λευκό κρασί</span><br /><span>2 κούπες ζωμός λαχανικών</span><br /><span>Αλάτι</span><br /><span>Πιπέρι</span><br /><br /><strong>Εκτέλεση</strong><br /><span>Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι, σε δύο κουταλιές της σούπας νερό και όταν εξατμιστούν ρίχνουμε άλλες δύο, διαδικασία που επαναλαμβάνουμε έως ότου μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο και σιγοβράζουμε με τα υγρά που θα βγάλουν για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγο, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Τέλος, αδειάζουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, σιγομαγειρεύουμε για περίπου ένα δεκάλεπτο και αποσύρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό</span></p>

Σχετικά άρθρα