Κέικ Μπανάνας!

18 Μαρτίου 2016

ΥΛΙΚΑ

  • 5 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • λίγα καρύδια
  • 1 κ.γ. σόδα ή 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σ’ ένα κατσαρολάκι (ή πολύ μεγάλο τηγάνι) βράζουμε το βούτυρο, τις μπανάνες σε κομμάτια, και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει σα μαρμελάδα (10-20 λεπτά). Αφήνουμε λιγα λεπτά να κρυώσει!
  2. Προσθέτουμε τα αυγά στη "μαρμελάδα".
  3. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της μπανάνας και ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  5. Σε μια καλά αλευρωμένη φόρμα ψωμιού (αφού πρώτα την αλείψουμε με βούτυρο, αλευρώνουμε!) βάζουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC.
  6. Ανοίγουμε το φούρνο μετά από 40 λεπτά και τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμη. Εάν μένουν υπολείμματα στην οδοντογλυφίδα, αφήνουμε ακόμη 10-20 λεπτά.
  7. Τέλος, όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με την άχνη. Καλή όρεξη!!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ