Η ΕΕ ως δράκος καίει τους πρόσφυγες – Σκίτσο μαθητή γυμνασίου για το προσφυγικό

18 Μαρτίου 2016

Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από τους μεγάλους…

 

Πώς βλέπει ένα μικρό παιδί το προσφυγικό; Πώς αντιλαμβάνεται την προσφυγική κρίση ένα ελληνόπουλο; Γνωρίζει ακριβώς πώς έχει η κατάσταση;

Τα μάτια ενός παιδιού ίσως να βλέπουν και να αντιλαμβάνονται καλύτερα το μέγεθος του προσφυγικού ζητήματος από αυτά των «κοστουμαρισμένων» της ΕΕ.

Αυτό φαίνεται από ένα σκίτσο ενός μαθητή γυμνασίου κάνει το γύρο των social media από την Κυριακή, λίγες ώρες πριν την «έξοδο της Ειδομένης».

Όταν πρωτοβλέπει κανείς το σκίτσο μένει άφωνος. Προσπαθεί να το επεξεργαστεί και να βάλει το συμπέρασμά του.

Όπως σχολιάζει ένας χρήστης στο Facebook, την ίδια στιγμή που ραγίζει η καρδιά σου με τις αλήθειες του σκίτσου θαυμάζεις το ταλέντο του μαθητή.

Ο Ιωάννης Μπούμπαλης, όπως ονομάζεται ο μαθητής, βλέπει την Ευρώπη ως έναν τεράστιο δράκο που καίει και κατασπαράζει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν σε αυτήν.

Το κεφάλι του δράκου είναι η Τουρκία ενώ τα κοφτερά «νύχια» του βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Προσφυγικό σκίτσο

 

«Έχουμε αφιερώσει αρκετά μαθήματα για την προσφυγική κρίση. Τους ζητήσαμε πιο πολύ να μπουν στη θέση των προσφυγόπουλων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, το σπίτι τους και τη ζωή τους και κάτω από αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουν. Αφιερώσαμε και αφιερώνουμε χρόνο στο προσφυγικό ζήτημα. Είναι κάτι το οποίο ειδικά τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν», δήλωσε στο koutipandoras.gr ο καθηγητής καλλιτεχνικών του μικρού Ιωάννη, Γρηγόρης Ψαλτάκος. hotdoc


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...