Τοστάκια Γαρίδας!

<p><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></p>
<p>2 κοφτές κουτ.σούπας ψιλοκομμένο ginger</p>
<p>4 φύλλα από κόλλιανδρο, κομμένα</p>
<p>1 πράσσο κομμένο</p>
<p>½ κιλό καθαρισμένς γαρίδες χωρις τις ουρές τους</p>
<p>2 κουτ.σούπας σόγια σως</p>
<p>½ κουτ.σούπας chilli σως</p>
<p>1 κουτ.σούπας συσαμέλαιο</p>
<p>1 μεγάλο άσπρο αυγό</p>
<p>5 φέτες άσπρο ψωμί</p>
<p>¼ κούπα σουσάμι</p>
<p>ανάλατο βούτυρο, αν χρειαστεί(3 κουτ.σούπας περίπου)</p>
<p>καυτερή σως της αρεσκείας σας, προαιρετικό</p>
<p> </p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>1. Θερμάνετε την κατσαρόλα</p>
<p>2. Συνδυάστε το ginger, το κόλλιανδρο και το πράσσο σε ένα μίξερ, και χτυπήστε τα για 5 δετερόλεπτα. Προσθέστε τις γαρίδες ( αφού πρώτα τις χτυπήσετε με το γουδοχέρι ελαφρώς), την σόγιοα σως, την σως από τσίλι, το συσαμέλαιο, το άσπρο αυγό και ανακατέψτε τα καλά!</p>
<p>3. Αλείψτε τις φέτες ψωμί με το μείγμα από τις γαρίδες και πασπαλίστεστε με το σουσάμι!</p>
<p>4. Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε περίπου ½ κουτ.σούπας βούτυρο, και τηγανίστε το τόστ που φτιάξατε προηγουμένως μέχρι να αρχίσε το ψωμί να σκουραίνει το χρώμα του. Ακουμπήστε τα σε μία σχάρα και καλύψτε τα με λίγο αλουμινόχαρτο, συνεχίστε την διαδικασία για τα υπόλοιπα τόστ.</p>
<p>5. Όταν είναι έτοιμα και τα 5, βάλτε τα σε ένα ταψί στον φούρνο για 3 λεπτά το μείγμα της γαρίδας αρχίσει να χρυσίζει.</p>
<p>6. Κόψτε τα σε τρίγωνα (αφαιρώντας την κόρα του ψωμιού) και σερβίρετε με καυτερή σως στο πλάι.</p>

Σχετικά άρθρα