Βλίτα με φρέσκια ντομάτα!

<p><strong>Υλικά για 4 άτομα</strong></p>
<ul>
<li>1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα</li>
<li>5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</li>
<li>1 κρεμμύδι λευκό, μεγάλο, ψιλοκομμένο</li>
<li>2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</li>
<li>2 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol>
<li>Ζεματάμε τα βλίτα, για 3-4 λεπτά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.</li>
<li>Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να διατηρηθούν πράσινα. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.</li>
<li>Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να γυαλίσουν και να μαραθούν και προσθέτουμε την ντομάτα.</li>
<li>Αφού τα φέρουμε 2-3 βόλτες, ρίχνουμε και τα βλίτα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά και να μείνουν με τη σάλτσα τους.</li>
<li>Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν 10-15 λεπτά προτού σερβίρουμε. Τρώγονται εξίσου ωραία και κρύα.</li>
</ol>
<p><strong><span style="color: #c00000;">Tips</span></strong></p>
<ul>
<li>Προσθέστε λίγη τριμμένη φέτα λίγο προτού κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά.</li>
<li>Αν βρείτε και στύφνο στη λαϊκή μαζί με τα βλίτα, μην παραλείψετε να τον προσθέσετε στο φαγητό σας για έξτρα άρωμα.</li>
</ul>

Σχετικά άρθρα