Εκμέκ καταΐφι

23 Μαρτίου 2016

Υλικά: 

για τη βάση

  • 1/2 κιλόκαταΐφι
  • 250 γρ.μαργαρίνη

για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια του νερούνερό
  • 3 ποτήρια του νερούζάχαρη

για την κρέμα

  • 1 κουτίκάστερ πάουεντερ
  • 5 1/2 φλιτζάνια του τσαγιούνερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιούζάχαρη

για τη σαντιγί

  • 1 κουτίφυτική κρέμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιούζάχαρη(προαιρετικά)

για το πασπάλισμα

  • 150 γρ.καρύδιτριμμένο

Εκτέλεση: 

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου. Ξαίνουμε το καταΐφι πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να χλιαραίνει.

Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό καταΐφι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να ιδρώσει.

Στη συνέχεια βάζουμε, μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει.

Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο καταϊφι και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη.

Μόλις πήξει η σαντιγί, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...