Τηγανιστός Μπακαλιάρος με σκορδαλιά!

24 Μαρτίου 2016

Υλικά για τον μπακαλιάρο
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
Λάδι για το τηγάνισμα
Για τον χυλό:  3 αυγά, 3-4 κ. σ. νερό, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση
Βγάλε την πέτσα του μπακαλιάρου, κοψ’ τον σε κομμάτια και βύθισέ τον εντελώς σ’ ένα μπολ με νερό.  Άφησέ τον για περίπου 20 ώρες για να φουσκώσει και να ξαλμυρίσει.  Σ’ αυτό το διάστημα, άλλαξε μερικές φορές το νερό.

Μόλις βγάλεις τα κομμάτια του μπακαλιάρου απ’ το νερό, αφαίρεσε τα κόκκαλα και άφησέ τα να στραγγίσουν καλά.

Ξεκίνα να ετοιμάζεις τον χυλό.  Χτύπησε ελαφρά τα αυγά με το νερό, ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι και όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βούτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στον χυλό και τηγάνισέ τα σε καυτό λάδι.

Υλικά για τη σκορδαλιά
6- 7 φέτες ψωμί ξερό, χωρίς κόρα
5- 6 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα λάδι
¼ κούπας ξύδι
Λίγο πιπέρι άσπρο
¼ κ. γλ. Αλάτι

Εκτέλεση
Μούσκεψε το ψωμί σε λίγο νερό και στιψ’ το στις παλάμες σου, για να φύγει το πολύ νερό.  Πάτα το σκόρδο με λίγο αλάτι μέσα στο γουδί, για να λιώσει.

Ρίξε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησε το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα.  Σταμάτα το μπλέντερ, ανακάτεψε το μείγμα με μια κουτάλα, καθαρίζοντας καλά τα τοιχώματα και χτύπα ξανά.  Πρόσεξε, μην το παραχτυπήσεις γιατί θα κόψει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ