Επίδομα θέρμανσης. Κερδίζω 28 λεπτά το λίτρο;

10 Δεκεμβρίου 2012
Μάθετε πως θα κερδίσετε την επιστροφή των 28 λεπτών στο λίτρο.

-Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης;

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης ορίζονται με  βάση εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία.  Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 25.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 35.000 ευρώ για τον έγγαμο χωρίς παιδιά. Στην περίπτωση ύπαρξης τέκνων το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο αποδοχών ορίζεται στις 38.000 ευρώ. Στα περιουσιακά κριτήρια, ορίζεται πως η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 200.000 για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

-Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το επίδομα θέρμανσης;

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis) , ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων.  Όσοι δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση είναι απαραίτητο να κάνουν μία υπεύθυνη δήλωση κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

-Ποιο είναι το ύψος του επιδόματος θέρμανσης;

Το ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος ως επίδομα θέρμανσης καθορίζεται από τόσο από τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας του, όσο και από την περιοχή στην οποία αυτή βρίσκεται. Ωστόσο έχει τεθεί ένα ανώτατο και ένα κατώτατο όριο στις τιμές αυτές που ανέρχονται στα 840 και τα 42 ευρώ αντίστοιχα.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΜΑΖΑ***** ****
20:33 Τρίτη 29/10/2013
ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΙΛΙΩΣΤΩΝ ΣΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΛΙΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 25 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 25 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΚΟΠΕΥΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΛΑ ΣΑΙΤ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΟΡΑ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΓΩ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΛΙΤΡΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ