Χοιρινό με Cranberries!

24 Μαρτίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κονσερβα ζελε Cranberries
  • 4 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Λίγη ρίγανη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 δαφνοφυλλο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 
 
 Πώς το κάνουμε:
  1. Τηγανίζουμε ή ψήνουμε τις μπριζόλες μας.
  2. Ψιλοκόβουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
  4. Ρίχνουμε ένα δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.
  5. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  6. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι.
  7. Τέλος προσθέτουμε την Cranberries σάλτσα.
  8. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  9. Αφαιρούμε απο την φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας το κρέας.
 

Tips 

Εγώ την έχω κάνει για 2 άτομα και ως εκ τούτου χρησιμοποίησα την μισή συνταγή και την μισή ποσότητα ζελέ Cranberries. Ειναι μια κονσερβα που την βρίσκουμε εύκολα στα μεγάλα σουπερμάρκετ.

Παρόλο που μου αρέσουν οι εντονες γεύσεις, δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα σάλτσας στο σερβίρισμα. Αν είστε επιφυλακτικοί με τις γλυκές γεύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε με λιγότερη ποσότητα cranberries. Είναι θέμα γούστου, οπότε δοκιμάζετε κατα την διαδικασία.

Και με πατατούλες τηγανητές είναι τέλειο πιάτο και κυρίως γρήγορο!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ