Σούπα βελουτέ με κολοκύθα και γλυκοπατάτα!

24 Μαρτίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κολοκύθα μικρή (περίπου 1,5 κιλό)
  • 1 γλυκοπατάτα σε κύβους
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια
  • 3 καρότα σε κομματάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • Πυχτόγαλο Κρήτης ή Ξινομυζήθρα ή Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
 

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπαπάτα, την κολοκύθα, το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
  3. Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
  4. Βράζουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi.
  5. Σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το τυρί ή το γιαούρτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...