Σούπα βελουτέ με κολοκύθα και γλυκοπατάτα!

<div class="rr_ingredients">
<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1 κολοκύθα μικρή (περίπου 1,5 κιλό)</li>
<li class="rr_method_list">1 γλυκοπατάτα σε κύβους</li>
<li class="rr_method_list">1 πράσο σε ροδέλες</li>
<li class="rr_method_list">3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια</li>
<li class="rr_method_list">3 καρότα σε κομματάκια</li>
<li class="rr_method_list">1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες</li>
<li class="rr_method_list">ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι</li>
<li class="rr_method_list">ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι</li>
<li class="rr_method_list">πιπέρι</li>
<li class="rr_method_list">μοσχοκάρυδο</li>
<li class="rr_method_list">Πυχτόγαλο Κρήτης ή Ξινομυζήθρα ή Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div align="center"> </div>
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν.</li>
<li class="rr_method_list">Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπαπάτα, την κολοκύθα, το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.</li>
<li class="rr_method_list">Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.</li>
<li class="rr_method_list">Βράζουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi.</li>
<li class="rr_method_list">Σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το τυρί ή το γιαούρτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.</li>
</ol></div>

Σχετικά άρθρα