Παντζαροσαλάτα με πατάτες!

24 Μαρτίου 2016

Υλικά 

4 μεσαίες πατάτες
4 μεγάλα παντζάρια ή 500 γρ. έτοιμα βρασμένα
4 μινιόν κόκκινα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
5-6 κ.σ. λάδι
1 γεμάτη κουταλιά σπόρους μουστάρδας
1 κομμάτι τζίντζερ 2,5 εκ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 πράσινες μικρές καυτερές πιπεριές σε λεπτές ροδέλες
3 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο πολύ ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα
4-5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. νερό
για το γαρνίρισμα
2 κ.σ. κόλιανδρο
12 καρύδια, καθαρισμένα και χοντροσπασμένα

 

Ετοιμάζετε τις πατάτες και τα παντζάρια: Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για  20 λεπτά περίπου. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες 1 εκ. Κάθε πατάτα θα πρέπει να βγάλει 5-6 φέτες.

Βράζετε τα παντζάρια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε. Τα κόβετε σε κύβους. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμα δεν έχετε παρά μόνον να τα κόψετε.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τους σπόρους μουστάρδας. Όταν αρχίσουν να χοροπηδάνε, προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το τζίντζερ και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέστε τα παντζάρια και το αλάτι (αν έχετε το “μαγικό” ακόμη καλύτερα) και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε και αδειάζετε σε μπολ.
Βάζετε στο τηγάνι τις πατάτες, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τις σοτάρετε 1.5-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις κρατάτε χωριστά.
Ρίχνετε τέλος το λεπτοτριμμένο λάχανο, αλατίζετε και σοτάρετε γρήγορα για μισό λεπτό το πολύ.


Κάνετε τη σάλτσα: Ρίχνετε όλα τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.


Σερβίρισμα: Bάζετε σε κάθε πιάτο μια λεπτή στρώση λάχανο και πάνω σ’ αυτό κυκλικά τις 6 φέτες πατάτας με την μικρότερη στο κέντρο. Προσθέτετε πάνω τους το μίγμα των παντζαριών και ρίχνετε τη σάλτσα. Γαρνίρετε τα παντζάρια με τον κόλιανδρο και το λάχανο με τα χοντροκομένα καρύδια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ