Κέικ Σοκολάτας (χωρίς αυγά και βούτυρο)

28 Μαρτίου 2016

Υλικά

  • 1 φλ. ζάχαρη
  •   3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
  •   1,5 κ.σ. μηλόξιδο
  •   1,5 κ.σ. κονιάκ
  •   1 πρέζα αλάτι
  •   ξύσμα πορτοκαλιού
  •   1 κ.γλ. βανίλια
  •   2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  •   1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  •   1 φλ. νερό
  •   3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •   3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  •   4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  •   250 γρ. γάλα αμυγδάλου
  •   220 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC.

Σε μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το  μηλόξιδο, το κονιάκ, αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη μαγειρική σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε κόσκινο στο μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.  Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ ή πυρέξ. Ψήνουμε για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα, στον αέρα. 

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε το κέικ με τη γνακάς σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τζορτζ Έλιοτ
Η Σκέψη της ημέρας
13:13 Τζορτζ Έλιοτ