Ρενέ Ζελβέγκερ: Η γυναίκα ηθοποιός που σάρωσε σε όλα τα βραβεία ως «Τζούντι Γκάρλαντ» – Η πρώτη της δουλειά σε στριπ κλαμπ, οι αποτυχημένες πλαστικές, οι διάσημοι άνδρες στη ζωή της και η απόλυτη καταξίωση

Το 2020 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά της Ρενέ Ζελβέγκερ. Κέρδισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου από την Ακαδημία, κέρδισε BAFTA από τη Βρετανική Ακαδημία, κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, κέρδισε και SAGA.

Και όλα αυτά τα βραβεία για την ερμηνεία της ως τη θρυλική ηθοποιό της θεατρικής σκηνής και της κινηματογραφικής οθόνης και τραγουδίστριας, Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία «Judy». Και η συγκίνησή της μεγάλη, όπως είναι λογικό.

https://www.instagram.com/p/B8ZNLwOATiD/

Έχει πάρει ξανά Όσκαρ

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο Όσκαρ για την Αμερικανίδα ηθοποιό από το Τέξας, που είχε λάβει το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την «Επιστροφή στο Cold Mountain» (Cold Mountain) το 2004 ενώ ήταν υποψήφια 4  ακόμα φορές.

Μάλιστα, όταν ήταν καλεσμένη στο βρετανικό show «Lorraine», εξέφρασε την ελπίδα η οικογένεια της αείμνηστης σταρ να δει τελικά την ταινία, παρότι την αποδοκίμασε. Πάντως, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία της Γκάρλαντ δεν είχε καμία συμμετοχή στην ταινία.

Η ρουτίνα που ακολουθούσε για να υποδυθεί την Τζούντι Γκάρλαντ 

Ο πολύ μεθοδικός τρόπος, δηλαδή τα μαθήματα τραγουδιού και η σπουδή στην κινησιολογία της με τη βοήθεια χορογράφου, με τον οποίο η Ζελβέγκερ μελέτησε για να μπορέσει να ενσαρκώσει την Γκάρλαντ, 50 χρόνια μετά τον θάνατό της, φαίνεται πως αναγνωρίστηκε.

Η ταλαντούχα και αγαπημένη ηθοποιός με τους αξέχαστους ρόλους, κατάφερε να δείχνει αγνώριστη στο πρώτο τρέιλερ της βιογραφικής ταινίας, με την ίδια να περνά κάθε μέρα δύο ώρες στο μακιγιάζ, για να βάλει περούκα και φακούς καθώς και να βαφτεί. Πάντως, και για τον ρόλο της στο «Chicago», πέρασε 10 μήνες κάνοντας μαθήματα φωνητικής και χορού.

Η πρώτη της δουλειά ήταν σερβιτόρα σε στριπ κλαμπ

Η πρώτη της δουλειά ήταν σερβιτόρα σε στριπ κλαμπ. Η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς του Netflix «What/If», μίλησε στο τεύχος του Αυγούστου/ Σεπτεμβρίου 2019 του «AARP The Magazine» για την περίοδο της ζωής της όπου δούλευε ως σερβιτόρα προκειμένου να πληρώνει τους λογαριασμούς όσο σπούδαζε.

«Δούλευα ως σερβιτόρα και θυμάμαι έναν κύριο που μού έδινε 100 δολάρια κάθε φορά που με έβλεπε, μόνο ως φιλοδώρημα. Νομίζω με λυπόταν και με έβλεπε ως μια φτωχή φοιτήτρια. Αλλά εγώ δεν λυπήθηκα ποτέ τον εαυτό μου. Πλήρωνα και τα κατάφερνα μόνη μου. Πάντως, τώρα αφήνω παραπάνω στο φιλοδώρημα γιατί ξέρω πως μπορεί να βοηθήσει κάποιον έστω και αυτό».

https://www.instagram.com/p/B8drCwKH5eG/

Ο ρόλος που την έκανε γνωστή

Η ξανθιά ηθοποιός έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1996 με τον ρόλο της στην ταινία «Jerry Maguire», αν και στο μυαλό όλων σχεδόν, είναι χαραγμένη ως «Μπρίτζετ Τζόουνς» από την κωμωδία «Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» το 2001, ρόλος για τον οποίο ήταν και υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το 2007 μπήκε στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, αν και πολλοί δεν την υπολογίζουν μιας και το όνομά της δεν ακούγεται τόσο συχνά όσο τα ονόματα συναδέρφων της. Επίσης, το 2001, το περιοδικό People τη συμπεριέλαβε στην καθιερωμένη λίστα του με τους 50 πιο όμορφους ανθρώπους στον πλανήτη, ενώ το 2009 ψηφίστηκε ως «Γυναίκα της Χρονιάς».

Ήταν αρραβωνιασμένη με τον Τζιμ Κάρεϊ!

Για έναν χρόνο, από το 1999 μέχρι το 2000, η Ζελβέγκερ ήταν αρραβωνιασμένη με τον Τζιμ Κάρεϊ, ενώ το 2003 είχε μια σύντομη σχέση με τον μουσικό Τζακ Γουάιτ. Ο γάμος… εξπρές- τον οποίο ακύρωσαν 4 μόλις μήνες μετά- για την ηθοποιό ήρθε το 2005 όταν παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Κένι Τσέσνεϊ.

Οι δυο τους ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια τελετή στο νησί του Αγίου Ιωάννη στις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους. Αλλά όλα ακυρώθηκαν όταν η Χολιγουντιανή σταρ δήλωσε «απάτη» ως λόγο στα χαρτιά του διαζυγίου. Μετά από πολλές συζητήσεις των ΜΜΕ για τη χρήση αυτής της λέξης, η ίδια δήλωσε ότι ήταν «απλά νομική γλώσσα και δεν αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα του Κένι».

Η σχέση με τον Μπράντλεϊ Κούπερ και το τρυφερό στιγμιότυπο 10 χρόνια μετά

Πέρασαν λίγα χρόνια, προσωπικής αναζήτησης και μοναξιάς ώσπου το 2009 ξεκίνησε να βγαίνει με τον Μπράντλεϊ Κούπερ με τον οποίο γνωρίστηκαν στα γυρίσματα για το «Case 39». Ο έρωτάς τους κράτησε 2 χρόνια και από το 2012 μέχρι και το 2019, είχε σχέση με τον μουσικό, στιχουργό και παραγωγό Ντόιλ Μπράμχαλ ΙΙ.

Να σημειωθεί πως σε μια από τις βόλτες της στον χώρο διεξαγωγής της 92ης τελετής απονομής είχε μια ευχάριστη συνάντηση με τον Μπράντλεϊ, με το τρυφερό φωτογραφικό στιγμιότυπο της βραδιάς, να φανερώνει πως δεν έχουν αρνητικά συναισθήματα ο ένας για τον άλλο.

Ο δεσμός με τον Ντόιλ Μπράμχαλ ΙΙ άντεξε αλλά την ταλαιπώρησε πολύ…

Σίγουρα η σχέση με τον γνωστό μουσικό είναι εκείνη που άντεξε περισσότερο αλλά και ο δεσμός που την ταλαιπώρησε περισσότερο, αφού συχνά πυκνά ο σύντροφός της ήταν στο… μάτι του κυκλώνα, αν και η ίδια δήλωνε πως «ζει μια διαφορετική, ευχάριστη, πιο γεμάτη ζωή, όντας ενθουσιασμένη που αυτό ίσως φαίνεται».

O 45χρονος τραγουδιστής υπήρξε ηρωινομανής και έχει μιλήσει για αυτό ανοιχτά στο παρελθόν. Το 2014 και όσο ήταν μαζί λοιπόν, είχε νομικά θέματα με τα δικαστήρια όπου αντιμετώπιζε την πρώην σύζυγό του, Σουζάνα Μελβόιν.

«Και ενώ ο Ντόιλ απολαμβάνει ρομαντικές σχέσεις υψηλού προφίλ με πλούσιες διασημότητες, η Μελβόιν έχει αφεθεί να μεγαλώσει τα κορίτσια τους προσπαθώντας να διατηρήσει την οικογενειακή εστία χωρίς καμία σταθερή ή προβλέψιμη υποστήριξη από εκείνον», σχολίαζαν στα δημοσιεύματα.

Το «κόλλημα» με τις πλαστικές

Εκείνη η περίοδος ήταν και το χρονικό διάστημα που όλοι συζητούσαν για τις αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση της Ρενέ, και δεν ήταν μόνο η απώλεια των κιλών, μα και οι πλαστικές που είχε κάνει και είχε παραδεχτεί μετά τον χαμό που προκλήθηκε.

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να καταλάβουν και αναρωτιόντουσαν το εξής: «Γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό της;». Οι δημόσιες εμφανίσεις που έκανε ξάφνιαζαν και όλοι μιλούσαν για μια… άλλη, μια αγνώριστη, σχεδόν παραμορφωμένη γυναίκα.

Πώς έχασε τα κιλά που ήθελε;

Τα τελευταία χρόνια όλοι σχολιάζουν το πώς κατάφερε να χάσει όλα τα περιττά κιλά αφού είναι πολύ κομψή και εμφανώς αδυνατισμένη, ενώ κάνουν σύγκριση με την εμφάνισή της ως Τζόουνς, 20 χρόνια πριν στο «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς».

Η ίδια είχε δηλώσει πως για τον συγκεκριμένο ρόλο χρειάστηκε να πάρει κιλά και για αυτό μετά όλοι έβλεπαν τις αυξομειώσεις. Έτρωγε 4.000 θερμίδες την ημέρα, τις διπλάσιες δηλαδή από αυτές που αναλογούν στην ημερήσια κατανάλωση για μια γυναίκα, ενώ μετά για τον ρόλο της στο «Chicago» έπρεπε τα ρούχα της να είναι Νο 0!

Προκειμένου όμως να διατηρείται στα κιλά που επιθυμεί, οι πληροφορίες από τον ξένο Τύπο αναφέρουν πως τηρεί τη δίαιτα «Zone», η οποία είναι πού γνωστή και έχει 40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνη και 30% λιπαρά. Έτσι, κατάφερε να αλλάξει πολύ γρήγορα νούμερο στα ρούχα της.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χοακίν Φίνιξ: Ο αντισυμβατικός σταρ του Χόλιγουντ και η περιπετειώδης ζωή του – Ο θάνατος του αδερφού του στο κλαμπ του Τζόνι Ντεπ, ο εθισμός στο αλκοόλ και η απόφαση να γίνει… ράπερ!

Bafta 2020: Χοακίν Φίνιξ και Ρενέ Ζελβέγκερ οι μεγάλοι νικητές – Οι πιο κομψές εμφανίσεις

Όταν ο Φίνιξ δάκρυσε – Η συγκινητική ομιλία του Χοακίν στα Όσκαρ 2020

Όσκαρ 2020: Τα «Παράσιτα» θριάμβευσαν – Φίνιξ, Ζελβέγκερ και Πιτ οι μεγάλοι νικητές

Σχετικά άρθρα