Παραδοσιακά Γεμιστά με Κιμά!

<ul>
<ul>
<li><strong><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">ΥΛΙΚΑ</span></strong></li>
</ul>
</ul>
<ul>
<ul>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">9 κουταλιές της σούπας ρύζι</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">2 φλυτζάνια λάδι</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας δυόσμο</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">4 μεγάλες πράσινες πιπεριές</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">1 ξυλάκι κανέλλα</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">4 μεγάλες τομάτες για γεμιστά</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">αλάτι και πιπέρι</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">1/2 φλυτζάνι κρασί</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span style="color: #000000; font-family: arial; font-size: small;">1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
</ul>
</ul>
<p><br /><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<div><span style="color: #000000; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small;"><br />-Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τους αφαιρείτε το κοτσάνι εάν έχουν <br /><br />-Με ένα μαχαίρι κόβετε μία φέτα χωρίς να την αποχωρίσετε από την ντομάτα <br /><br />-Κάνετε το ίδιο για τις πιπεριές <br /><br />-Αφαιρείτε την ψίχα κάθε ντομάτας με ένα κουταλάκι και την φυλάτε σε ένα πιάτο <br /><br />-Τις αναποδογυρίζετε στο ταψάκι τους για 20 λεπτά να στραγγίξουν <br /><br />-Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί <br /><br />-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν <br /><br />-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους <br /><br />-Σβήνετε με κρασί <br /><br />-Προσθέτετε την ψίχα από τις ντομάτες,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο <br /><br />-Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά <br /><br />-Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε <br /><br />-Γυρίζετε τις ντομάτες και ρίχνετε λίγο τυρί στην κάθε μία στο εσωτερικό της <br /><br />-Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε την κάθε ντομάτα και την κάθε πιπεριά, περίπου μέχρι τα 3/4 <br /><br />-Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους <br /><br />-Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ <br /><br />-Περιχύνετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι <br /><br />-Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο <br /><br />-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά <br /><br />-Βγάζετε το αλουμινόχαρτο <br /><br />-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά </span></div>
<div><span style="color: #000000; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small;"><br /></span></div>
<div><span style="color: #000000; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small;">sintages.gr</span></div>

Σχετικά άρθρα