Παραδοσιακά Γεμιστά με Κιμά!

29 Μαρτίου 2016
    • ΥΛΙΚΑ
    • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    • 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
    • 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 9 κουταλιές της σούπας ρύζι
    • 2 φλυτζάνια λάδι
    • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
    • 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
    • 1 ξυλάκι κανέλλα
    • 4 μεγάλες τομάτες για γεμιστά
    • αλάτι και πιπέρι
    • 1/2 φλυτζάνι κρασί
    • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τους αφαιρείτε το κοτσάνι εάν έχουν 

-Με ένα μαχαίρι κόβετε μία φέτα χωρίς να την αποχωρίσετε από την ντομάτα 

-Κάνετε το ίδιο για τις πιπεριές 

-Αφαιρείτε την ψίχα κάθε ντομάτας με ένα κουταλάκι και την φυλάτε σε ένα πιάτο 

-Τις αναποδογυρίζετε στο ταψάκι τους για 20 λεπτά να στραγγίξουν 

-Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί 

-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν 

-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους 

-Σβήνετε με κρασί 

-Προσθέτετε την ψίχα από τις ντομάτες,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο 

-Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά 

-Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε 

-Γυρίζετε τις ντομάτες και ρίχνετε λίγο τυρί στην κάθε μία στο εσωτερικό της 

-Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε την κάθε ντομάτα και την κάθε πιπεριά, περίπου μέχρι τα 3/4 

-Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους 

-Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ 

-Περιχύνετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι 

-Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο 

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά 

-Βγάζετε το αλουμινόχαρτο 

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά 

sintages.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ