Αυθεντική σαλάτα του Σεφ!

29 Μαρτίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι σγουρό
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1/4 κιλό πάριζα ή ζαμπόν (ανάλογα με το γούστο του καθενός)
  • 300-400 γρ τριμμένο gouda
  • 3 αυγά

 

Υλικά για τη σως:

  • 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
  • λίγο ξύδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
  • ελάχιστο αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε για βράσιμο τα αυγά.
  2. ΑΦού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομμάτια (όπως θα κόβαμε την χωριάτικη σαλάτα μας) και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.
  3. Κόβουμε την πάριζα (ή το ζαμπόν) σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
  4. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας.
  5. Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, στην κορυφή της σαλατιέρας τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα το καθένα.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια της σαλατιέρας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.

 

sintagespareas.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ