Κρεμ Καραμελέ

29 Μαρτίου 2016

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
  • 2 βανίλλιες
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει. 

-Ανακατεύτε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει 

-Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα 

-Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε 

-Βάζετε το γάλα να κάψει 

-Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια 

-Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς 

-Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια 

-Τοποθετείτε τα φορμάκια σ'ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας 

-Βάζετε το ταψί σε μέτριο φρούνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου 

-Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει 

-Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει 

-Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκ


sintages.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ