Σαλάτα Ταμπουλέ

31 Μαρτίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 2 ματσάκια μαϊντανό πλυμένο και καλά στεγνωμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο πλυμένο και καλά στεγνωμένο
  • 6-7 κρεμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αγγούρι με την φλούδα πλυμένο
  • ντομάτες
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. τσαγιού πλιγούρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ. Έπειτα, κάνουμε το ίδιο και με το αγγούρι. Βάζουμε τα καρέ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι (ή το λεμόνι).

Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ