Διπλωματικό επεισόδιο - το βίντεο που γελοιοποίησε τον Ερντογάν στη Γερμανία

31 Μαρτίου 2016

Διπλωματική κρίση ξέσπασε μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου λόγω ενός βίντεο που προβλήθηκε στη Γερμανία και σατίριζε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ, καθώς το βίντεο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχέσεις του Τούρκου Προέδρου με το ISIS. Δείτε το παρακάτω με υπότιτλους.

Το βίντεο προβλήθηκε από ένα τοπικό κανάλι στη Γερμανία και σατιρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν, την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, το προεδρικό μέγαρο, το παζάρι για τους πρόσφυγες της Συρίας, τη σκληρή αστυνόμευση, την καταπίεση των Κούρδων και το όνειρο του Ερντογάν για εγκαθίδρυση ξανά της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επέδωσε στον Γερμανό πρέσβη νότα διαμαρτυρίας και ζήτησε τη διακοπή του προγράμματος. Η απάντηση του Βερολίνου ήταν ότι «στη Γερμανία υπάρχει ελευθερία Τύπου και έκφρασης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιτρέπεται και η σάτιρα για τους πολιτικούς. Στο ίδιο πρόγραμμα σατιρίζονται και πολλοί Γερμανοί πολιτικοί».

Η διαμαρτυρία της Άγκυρας έγινε θέμα σε όλα τα γερμανικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου και του κρατικού καναλιού της Γερμανίας, που έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση. Ολα πρόβαλαν το βίντεο.

 


 
palo.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...