Σαλάτα με κολοκυθάκια, πασαπλισμένα με σουσάμι!

31 Μαρτίου 2016

ΥΛΙΚΑ

10-12 φύλλα διάφορα μαρούλια,
2 κολοκυθάκια,
1 χαλλούμι,
2 κουταλιές κόλιαντρο ψιλοκομμένο,
2 κουταλιές καβουρδισμένο σησάμι,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού,
αλάτι, πιπέρι.

Για το ντρέσινγκ
½ φλ. ελαιόλαδο,
2 κουταλιές γιαούρτι,
1 κουταλάκι μουστάρδα,
2 κουταλιές μέλι,
1 κουταλιά ξίδι,
½ κουταλάκι ζωμό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χοντροκόβουμε με το χέρι τα μαρούλια. Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα κολοκυθάκια και το χαλλούμι (μέγεθος σπιρτόξυλου). Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και ανακατεύουμε. Σε ένα δοχείο με πώμα ανακινούμε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιλούζουμε τα μαρούλια. Τέλος προσθέτουμε το μαριναρισμένο κολοκυθάκι και γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο σησάμι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ