Πεντανόστιμη Μανιταρόσουπα!

31 Μαρτίου 2016

YΛΙΚΑ

8 φρέσκα μανιτάρια,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
4 κουταλιές βούτυρο,
2 κουταλιές αλεύρι,
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά),
1 κύβο ζωμού λαχανικών,
½ φλ. κρέμα γάλακτος,
αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες. Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ακολούθως ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε αλατοπίπερο, το ζωμό και μετά νερό σχεδόν διπλάσιο από την ποσότητα του φαγητού που έχουμε στην κατσαρόλα. Αφού ψηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο μπλέντερ και  πολτοποιούμε τη σούπα. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

TIPS

ΚΑΝOΝΑΣ ΑΠΑΡAΒΑΤΟΣ
Αν δεν βρείτε στην αγορά φρέσκα μανιτάρια, αποφύγετε να φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή με μανιτάρια από κονσέρβα, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι εξίσου νόστιμο.

LIGHT EKΔΟΧΗ
Αν είστε σε δίαιτα μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι άπαχο.

 
xrysessyntages.com
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ