Σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους

<h3>ΥΛΙΚΑ:</h3>
<p>4-5 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια πλευρότους (ή 1 πακέτο φρέσκα σε συσκευασία 450 γρ.)<br /> 10-15 σπαράγγια φρέσκα (ή λευκά καθαρισμένα από κουτί)<br /> 5-6 ελιές χονδροκομμένες<br /> 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο<br /> λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (ή 1 πρέζα αποξηραμένο)<br /> 4 κουταλιές ελαιόλαδο<br /> 1 κουταλιά ξίδι ή balsamico<br /> ½ κουταλάκι μέλι<br /> 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)<br /> 1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο<br /> 1 πρέζα τριμμένα φύλλα αποξηραμένου απήγανου<br /> 1 πρέζα γλυκάνισο<br /> αλάτι &amp; πιπέρι</p>
<h3>ΕΚΤΕΛΕΣΗ:</h3>
<p>Καθαρίζουμε τα φρέσκα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα όπου ήδη βράζει νερό με αλάτι.</p>
<p>Αφήνουμε τα σπαράγγια να βράσουν περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. (Τα σπαράγγια από κονσέρβα δεν χρειάζονται βράσιμο).</p>
<p>Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα.</p>
<p>Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τα κομμένα σπαράγγια, το κρεμμυδάκι και τις ελιές. Τέλος γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.<br /> <br /> <strong>Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:</strong> ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το γλυκάνισο, τον απήγανο, το αλάτι και το πιπέρι. Πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, την περιχύνουμε με τη σάλτσα.</p>

Σχετικά άρθρα