Η Κλασσική Σαλάτα Νισουάζ

31 Μαρτίου 2016

Υλικά

200 γραμ φρέσκα πράσινα βραστά φασολάκια

2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες

4 φύλλα μαρούλι

2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας

100 γραμ. τόνο κονσέρβα

4-5 αντσούγιες σε φιλέτο

2 αυγά βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες

Για τη σάλτσα:

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ κάπαρη

1 κ.γλ. μουστάρδα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το μαρούλι και τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας, τις ντομάτες και τα φασολάκια.

Βάζουμε στο μπολ τα αυγά και τα φιλέτα αντσούγιας.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί η κάπαρη. Προσθέτουμε λίγο αλάτι στο τέλος, καθώς η κάπαρη έχει δώσει ήδη αλμυρή γεύση στη σάλτσα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και σερβίρουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace