Σουφλέ από μανιτάρια με πατάτες και γιαούρτι

<p><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></p>
<p>4 πατάτες<br /> 500 γρ. μανιτάρια σε φέτες<br /> 1 ξερό κρεμμύδι<br /> 100 γρ. μπέικον<br /> 1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο<br /> 100 γρ. <a title="Γραβιέρα" href="http://greece.fage.eu/product/tiri/graviera-300g">γραβιέρα</a> τριμμένη<br /> 200 ml <a title="Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ" href="http://greece.fage.eu/product/gala/krema-galaktos-35-lipara-uht-200ml">κρέμα γάλακτος πλήρης</a><br /> 250 γρ. <a title="Total" href="http://greece.fage.eu/product/giaourti/total-200g">Total</a><br /> Αλάτι και πιπέρι<br /> 50 γρ. φρέσκο βούτυρο<br /> Ελαιόλαδο<br /> Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος </p>
<p> </p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.</li>
<li>Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι. Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.</li>
<li>Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες. Μοιράζουμε το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε με την <a title="Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ" href="http://greece.fage.eu/product/gala/krema-galaktos-35-lipara-uht-200ml">κρέμα γάλακτος</a> και το <a title="Total" href="http://greece.fage.eu/product/giaourti/total-200g">Total</a> και τέλος ρίχνουμε τη <a title="Γραβιέρα" href="http://greece.fage.eu/product/tiri/graviera-300g">γραβιέρα</a> τριμμένη.</li>
<li>Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.</li>
</ul>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα