Πράσινες ταλιατέλες µε γαλοπούλα!

4 Απριλίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 500 γραμμ. ταλιατέλες με σπανάκι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμ. ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. τσαγιούκεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3-4΄. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2΄, να ψηθεί ελαφρά.
3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το φαγητό στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 5΄.
4. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αδειάζουμε τις ταλιατέλες σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τη σάλτσα γαλοπούλας και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το τυρί.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά τα μακαρόνια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Τα νέα της ημέρας
15:09 Γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ