Γερμανία: Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες από την Τουρκία στο Ανόβερο - Βάσει συμφωνίας ΕΕ - Άγκυρας

4 Απριλίου 2016

Η πρώτη ομάδα Σύρων που έφυγε από τους καταυλισμούς στην Τουρκία έφτασε νωρίς το πρωί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ανόβερο. 

Πρόκειται για 16 Σύρους που έφθασαν αεροπορικώς στο Ανόβερο της βόρειας Γερμανίας από την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf).

Τρεις οικογένειες 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ το αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών που αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε στο Ανόβερο γύρω στις 08.30 τοπική ώρα, μεταφέροντας «τρεις συριακές οικογένειες» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας. Πέντε παιδιά συγκαταλέγονται στους πρόσφυγες αυτούς. «Είχαν ένα μεγάλο ταξίδι πριν φθάσουν εδώ, όλα είναι πολύ καινούργια γι αυτούς, πολύ δύσκολα», τόνισε.

Ίδιος αριθμός προσφύγων αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο αργότερα, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Με διαφορά δεκάδων λεπτών, στην Τουρκία, ένα πρώτο πλοίο με μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα έφθασε στο λιμάνι του Δικελί στη δυτική Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας την οποία επικρίνουν οι υπέρμαχοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τι προβλέπει η συμφωνία
Η συμφωνία προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από την 20η Μαρτίου. Ορίζει επίσης ότι για κάθε Σύρο που θα μεταφέρεται από την Ελλάδα στην Τουρκία, ένας θα γίνεται δεκτός σε χώρα μέλος της ΕΕ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που περιορίζεται στις 72.000 θέσεις.
Η Γερμανία, εμπνευστής σε μεγάλο βαθμό του σχεδίου αυτού που υιοθετήθηκε στις 18 Μαρτίου για να τερματιστεί η μεταναστευτική ροή στη Ευρώπη, είχε δηλώσει το Σαββατοκύριακο ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να δεχτούν Σύρους πρόσφυγες από σήμερα.

 
 
Πηγή: inews
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ