Ό,τι ήθελες να ξέρεις για τo στήθος σου και ντρεπόσουν να ρωτήσεις

4 Απριλίου 2016

Το στήθος του κάθε κοριτσιού είναι σαν τα δαχτυλικά του αποτυπώματα: η κάθεμιά μας έχει το δικό της. Επίσης, είμαι σίγουρη ότι βάζεις τα δικά σου σε σύγκριση με αυτά που βλέπεις στο ίντερνετ ή στην τηλεόραση. Γιατί δεν θα πρέπει να το κάνεις; Ανακάλυψε παρακάτω πόσο μοναδικό είναι το στήθος σου και λύσε όλες σου τις απορίες! 

1. Θα μείνει ίδιο το μέγεθος του για πάντα; 

Το στήθος σου θα αρχίσει να μεγαλώνει από τη στιγμή που θα σου έρθει περίοδος και θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να παίρνει πάνω κάτω το τελικό του σχήμα μέχρι να κλείσεις τα 18 σου χρόνια. Αυτό θα πάρει περίπου πέντε χρόνια. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν το σχήμα του όπως το αν θα πάρεις κιλά κατά τη διάρκεια της ζωής σου. 

2. Το σχήμα του είναι φυσιολογικό; 

Μεγαλώνοντας θα παρατηρήσεις ότι δεν είναι διόλου συμμετρικά, αλλά είναι απολύτως νορμάλ να είναι έτσι. Από το σημείο όπου θα ξεκινήσει η περίοδός σου θα αρχίσει να νιώθεις ότι δεν είναι τόσο σκληρά και θα αλλάξει το σχήμα τους. Αν κάτι όμως νιώθεις ότι δεν πάει καλά, δεν είναι ποτέ κακό να το κοιτάξεις σε κάποιον ειδικό.

3. Αλλάζουν οι ρώγες μου, είναι φυσιολογικό; 

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να ερεθίσουν τις ρώγες σου και να σκληρύνουν όπως η αίσθηση του κρύου αλλά και της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Υπάρχουν επίσης γυναίκες που έχουν ευαίσθητες ρώγες και άλλες που δεν έχουν τόσο ευαίσθητες. Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα γύρω από τις ρώγες σου είναι άλλο χρώμα. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και το μέγεθος τους αλλά και το χρώμα τους διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. 

4. Γιατί βγάζω ή θα βγάλω τρίχες; 

Η τριχοφυϊα στην περιοχή δεν είναι έντονη οπότε δε θα πρέπει να σε ανησυχεί. Και είναι κάτι φυσιολογικό και το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι διακριτικές. Αν όμως παρατηρήσεις ότι η τριχοφυϊα είναι έντονη σε αυτό το σημείο ή στο πρόσωπο, προτιμότερο θα ήταν να ζητήσεις τη γνώμη κάποιου ειδικού. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ