Σαλάτα με ξυνόμηλο, σέλερι, καρύδια και σως έκπληξη!

<div class="ingredients">
<div class="ingredients-left">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><strong>Για την βάση της σαλάτας</strong></p>
<p>1 ξυνόμηλο</p>
<p>300 γρ. από λόλα πράσινη και κόκκινη σγουρή</p>
<p>1 φλ. καρύδια ψίχα<br />2 κλωνάρια σέλερι</p>
<p> </p>
<p><strong>Για την σως</strong></p>
<p><br />6 κ.σ. γιαούρτι<br />4 κ.σ. ελαιόλαδο<br />2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες<br />2 κ.σ. ξίδι λευκό<br />2 κ.σ. ταχίνι</p>
<p>1 κ.σ. πετιμέζι<br />χυμό από ένα λεμόνι<br />1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος<br />αλάτι πιπέρι</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Καθαρίζουμε το μήλο από τα κουκούτσια (αφήνουμε την φλούδα).<br />Πλένουμε καλά και κόβουμε με το χέρι τις λόλες σε μεγάλα κομμάτια.<br />Καθαρίζουμε το σέλερι ώστε να φύγουν οι ίνες του και το κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια.</p>
<p>Σε ένα βάζο ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε καλά.<br />Διορθώνουμε την πυκνότητα προσθέτοντας λίγο νερό αν μας έχει βγει πολύ σφιχτή.</p>
<p><br />Απλώνουμε τις λόλες στην σαλατιέρα μας και από πάνω βάζουμε τα μήλα και το σέλερι.<br />Γαρνίρουμε με τα καρύδια και περιχύνουμε την σως.</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα