Πουρές Ρεβιθιού!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1 κούπα ρεβύθια</li>
<li class="rr_method_list">χυμό από 1 λεμόνι</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι</li>
<li class="rr_method_list">πιπέρι</li>
<li class="rr_method_list">ελαιόλαδο, ταχίνι (προαιρετικά)</li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>1)</strong>
<p>Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς.</p>
</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>2)</strong> Τα βράζουμε σε αλατισμένο νεράκι έως να μαλακώσουν εντελώς. Χρησιμοποιούμε και το νεράκι στο οποίο μουλιάσαν. Αναλόγως της ποιότητας των ρεβυθιών, θα σας πάρει περίπου μιάμιση ώρα.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>3)</strong> Σταδιακά τα ξαφρίζουμε.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>4)</strong> Όταν γίνουν θα τα σουρώσουμε, θα κρατήσουμε το ζουμάκι τους και θα το περάσουμε από λεπτή σίτα.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>5)</strong> Πολτοποιούμε λίγα-λίγα, προσθέτοντας από το ζουμάκι τους όσο πάρει και το λεμονοχυμό. Οι λάτρεις του λεμονιού θα βάλουν αρκετά παραπάνω.Τσεκάρετε το αλάτι και βάζετε πιπέρι. Σε αυτό το στάδιο,αν δε νηστεύετε,θα προσθέσετε και ελαιόλαδο (περίπου 5 κ.σ.). Τώρα θα προσθέσετε και το ταχίνι, αν σας αρέσει, χωρίς όμως να βάλετε καθόλου λαδάκι.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="divider"> </div>
<div class="rr_comments">
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p> </p>
<p>Τα αρώματα που ταιριάζουν είναι : Πράσινη πιπεριά, καυτερές πιπεριές, σουσάμι (λευκό καβουρντισμένο ή μαύρο), μαϊντανός, άνηθος, κρεμμύδι, σκόρδο, δενδρολίβανο, κύμινο, ξύσμα λεμόνι, μπούκοβο.</p>
<p>Αντικαταστήστε άφοβα το λεμόνι με πορτοκάλι ή κουμ κουάτ. Απογειώνεται σε βαθμό κακουργήματος! Αν το θέλετε για αλοιφή, χρησιμοποιήστε αρωματισμένο λαδάκι.</p>
<p>Αν θέλετε να κάνετε μια γυμνή πιτούλα με πιπεριές ή ψωμάκι, προσθέσθε 1 cup αλεύρι, 1 κ.γ. μπέικιν και διαλύστε με μπύρα, ως να πάρετε ένα παχύ χυλό.</p>
<p>sintagespareas.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα