Τεχνικές χαλάρωσης για την αντιμετώπιση των εξάψεων της εμμηνόπαυσης

Οι γυναίκες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν  τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορούν να επωφεληθούν από τις τεχνικές χαλάρωσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Linkoping μελέτησαν 60 γυναίκες,  εκ των οποίων όλες αντιμετωπίζουν μέτρια έως σοβαρά προβλήματα εξάψεων, τουλάχιστον 50 φορές την εβδομάδα. Οι μισές από τις γυναίκες αυτές παρακολούθησαν δέκα συνεδρίες ομαδικής θεραπείας στις οποίες διδάχθηκαν  πώς να χαλαρώνουν, ενώ οι άλλες μισές δεν υποβλήθηκαν σε αυτή τη θεραπεία.

Τα ευρήματά της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό για την εμμηνόπαυση, οι αποδεικνύουν πως οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με την ομάδα τεχνικών χαλάρωσης μείωσαν τον αριθμό των καθημερινών τους εξάψεων κατά το ήμισυ.

Στις συμμετέχουσες δόθηκαν ασκήσεις για εξάσκηση καθημερινά στο σπίτι. Ο στόχος ήταν να μάθουν να χρησιμοποιούν τη μέθοδο μόνες τους και να είναι σε θέση να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.  Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι η εφαρμογή τεχνικών χαλάρωσης μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με προβλήματα εμμηνόπαυσης.

Σχετικά άρθρα