Η πιο σύγχρονη θεραπεία λέιζερ για ρυτίδες;

Ο κύριος Κυριάκος Βολονάκης, δερματολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος Τμήματος Αισθητικής Δερματολογίας και Αντιγήρανσης του νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ», μας εξηγεί πως μπορεί να διατηρηθεί το δέρμα λαμπερό και υγιές, ενώ μεγαλώνουμε.

 

 

 

 

 

Πόσο δύσκολο είναι να παραμείνει το δέρμα μας φρέσκο και λαμπερό;

Το υγιές δέρμα είναι το ζητούμενο τόσο από τους ιατρούς που ασχολούνται με την αισθητική δερματολογία όσο και από τις περισσότερες γυναίκες  που καθώς μεγαλώνουν και βλέπουν τα σημάδια του χρόνου να γίνονται όλο και πιο ορατά επάνω τους σκέφτονται τι μπορούν να κάνουν και συνήθως με τον λιγότερο επεμβατικό τρόπο.

Γιατί χαλαρώνει το δέρμα μας;

Γιατί όσο μεγαλώνουμε ηλικιακά, τόσο μειώνεται η περιεκτικότητα του κολλαγόνου στον οργανισμό, άρα και στο δέρμα μας. Στο κολλαγόνο οφείλεται ο όγκος, η στήριξη και η ελαστικότητα του δέρματος. Αυτό που συμβαίνει με την πάροδο των χρόνων στο δέρμα θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το νερό μίας δεξαμενής, η οποία έχει ένα μικρό, αμελητέο ρήγμα. Έτσι όπως χάνει σταθερά νερό με το χρόνο η δεξαμενή, χάνεται το κολλαγόνο από το δέρμα.

Πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη «διαρροή»;

Για τη θεραπευτική αποκατάσταση των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος μπορούν να γίνουν θεραπευτικές παρεμβάσεις, ως προς τον τόνο των μυών, την περιεκτικότητα του δέρματος σε στοιχεία που χρειάζεται, όπως το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες, τα αμινοξέα, τα ιχνοστοιχεία, οι αντιοξειδωτικοί παράγοντες κ.α.

Μία ολοκληρωμένη θεραπεία στη φαρέτρα του έμπειρου δερματολόγου – πλαστικού χειρουργού για την αντιμετώπιση δερματικών βλαβών που δημιούργησε ο χρόνος και οι συνθήκες ζωής αποτελεί σήμερα το Fraxel. Πρόκειται για τεχνική λέιζερ  η οποία  ουσιαστικά «ξυπνά» την αναγεννητική ικανότητα του οργανισμού και ενεργοποιεί το κολλαγόνο, την «καρδιά» του δέρματος. Αντιμετωπίζει τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες, τις πανάδες, τις ουλές ακμής και συσφίγγει το δέρμα.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της θεραπείας με Fraxel είναι η δυνατότητα που δίνει στον έμπειρο χειριστή να έχει πλήρη έλεγχο του χρόνου αποθεραπείας μετά τη συνεδρία. Έτσι, εάν πχ η γυναίκα επιθυμεί να κάνει «επίθεση» στο κολλαγόνο, μπορεί να κάνει μία εντατική θεραπεία για 5 ή 6 ημέρες, με τίμημα το παροδικό ερύθημα και το κοκκίνισμα στο δέρμα της. Εάν πάλι η γυναίκα επιλέξει μια λιγότερο «επιθετική» θεραπεία την επόμενη της συνεδρίας μπορεί να επιστρέψει στις κοινωνικές υποχρεώσεις της.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα