Πόσα λεπτά πρέπει να διαρκεί το σεξ; Η απάντηση θα σας ξαφνιάσει

6 Απριλίου 2016

Πόση ώρα διαρκεί το καλό σεξ; Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει φυσιολογική διάρκεια σε μια σεξουαλική επαφή, με τον όρο φυσιολογικό να προσδιορίζεται ως το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να υπάρχει ικανοποίηση και στους δυο συντρόφους και να μη βαριέται κανείς από τους δυο παρτενέρ ή να κουράζεται τότε αξίζει να δούμε τα αποτελέσματα μιας καινούργιας έρευνας.

Οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ και η επικεφαλής της έρευνας Μπρένταν Ζιτς αναφέρουν ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να διαρκέσει από 33 δευτερόλεπτα έως… 44 λεπτά! Μεγάλη η διαφορά δε βρίσκετε;

Οι επιστήμονες επιχείρησαν να βγάλουν μέσο όρο από το δείγμα των 500 ζευγαριών το οποίο εξέτασαν. Το συμπέρασμα ήταν 5.4  λεπτά συνουσίας!

Αξίζει να αναφερθούν πάντως και ο βασικός προβληματισμός σχετικά με τη διάρκεια αυτή της σεξουαλικής επαφής. Έχει να κάνει σχετικά με το άγχος που έχουν οι εραστές όταν γνωρίζουν ότι οι σεξουαλικές τους επιδόσεις καταγράφονται και διερευνώνται για έναν ερευνητικό σκοπό που μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμα και φέρει πιο νωρίς την κορύφωση.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε και δυο εξίσου σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα αυτή. Το προφυλακτικό δεν επηρεάζει καθόλου τη χρονική διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ούτε το αν ο άνδρας έχει κάνει περιτομή ή όχι. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ