Δυο μέρες μόνο με το «RELIC» του Ευριπίδη Λασκαρίδη στις Ροές

6 Απριλίου 2016

Η σόλο παράσταση παρουσιάζεται ξανά στην Αθήνα πριν «πετάξει» προς σημαντικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Προτού πετάξουν για το Παρίσι προσκεκλημένοι του Théâtre de la Ville, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα του OSMOSIS, παρουσιάζουν την τελευταία τους δουλειά «RELIC», στο Θέατρο Ροές (Rēs Ratio Network) για ένα μόνο Δευτερότριτο ,11 και 12 Απριλίου.
Την σόλο παράσταση, που διακρίθηκε στην διεθνή πλατφόρμα Aerowaves 2015, και έχει παρουσιαστεί ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις —μεταξύ άλλων τη Βαρκελώνη, το Ελσίνκι, τη Λωζάνη, το Άμστερνταμ, καθώς και στο Φεστιβάλ Αθηνών (συμπαραγωγός του έργου), το Φεστιβάλ Καλαμάτας κ.ά.— υποδέχεται το δίκτυο καλλιτεχνών Rēs Ratio Network (Άρης Σερβετάλης, Έφη Μπίρμπα, Μιχαήλα Πλιαπλιά, Νίκος Ηλίας).
Στις 13 Μαΐου το Relic θα συνεχίσει το ταξίδι του, προσκεκλημένο από το Théâtre de la Ville στο Παρίσι, με την ευκαιρία του Φεστιβάλ Chantier d'Europe. Σε ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία σύγχρονης τέχνης της Ευρώπης, το Palais de Tokyo, θα φιλοξενηθεί η ιδιαίτερη αυτή performance που, μέχρι το τέλος του 2016, έχει ήδη κληθεί και από άλλα σημαντικά φεστιβάλ, όπως το Interplay Festival Turin, το Dublin Dance Festival, το Tercera Setmana Valencia, το Front@Ljubljana και ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ χορού της Ευρώπης, την Biennale de la Danse της Λυών.
O Βρετανός κριτικός Graham Watts, που είδε το RELIC στη Βαρκελώνη, έγραψε: «...ένα σπονδυλωτό, αναρχικό θέατρο, που θα μείνει ζωντανό στη μνήμη για καιρό. Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, άξιος εκπρόσωπος του παράδοξου Ελληνικού θεάτρου, διαθέτει τεράστιο χάρισμα και κανένα δισταγμό».

Info: Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Απριλίου 2016, Ώρα έναρξης: 21:00, στο Θέατρο ΡΟΕΣ Εισιτήρια: 12 ευρώ / φοιτητικό 10€ / Άνεργοι-ατέλεια 5€.

tospirto


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...