Η αυθεντική Sour Creme!

7 Απριλίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος full σε λιπαρά (όχι light κτλ)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλα (buttermilk) ή γιαούρτι ή κεφίρ (εγω χρησιμοποιώ κεφίρ)

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, απλώς είναι λίγο χρονοβόρα! Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το ξινόγαλα, το γιαούρτι ή το κεφίρ.
  2. Καλύπτουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου για 12-18 ώρες να γίνει η ζύμωση.
  3. Μετά από αυτό το διάστημα η κρέμα έχει σφίξει, οπότε την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 4-6 ώρες στο ψυγείο για να κρυώσει και να πάψει η διαδικασία της ζύμωσης.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πόσες ώρες θα την αφήσετε εκτός ψυγείου (δηλαδή 12; 14; 18; κτλ) εξαρτάται από εσάς, γιατί θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι όταν η κρέμα μπει στο ψυγείο θα σφίξει ακόμα περισσότερο. Προσωπικά την έχω φτάσει να γίνει και σαν βούτυρο soft! Πάντως από τις 12 ώρες και μετά η ζύμωση είναι επαρκής, συνεπώς κατά τα γούστα σας την βάζετε στο ψυγείο ή την αφήνετε εκτός κι άλλο.

Το buttermilk, που συναντάμε σε ξένες συνταγές, δεν σημαίνει βούτυρο γάλακτος, ούτε βουτυρόγαλα, αλλά ξινόγαλα! Αυτά τα τρία γαλακτοκομικά προϊόντα δεν ταυτίζοται! Συνεπώς, το προϊόν που θα μας δώσει μία διαδικασία θα είναι διαφορετικό για κάθε ένα από αυτά! Εμείς θέλουμε ξινόγαλα, γιαούρτι ή κεφίρ γιατί θέλουμε να γίνει ζύμωση με την κρέμα γάλακτος! Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε βούτυρο!

 

sintagespareas.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ