Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Απεργία για τη «γκιλοτίνα» του Ασφαλιστικού

7 Απριλίου 2016

Στο Σύνταγμα κατευθύνονται γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην υγεία - Μεγάλη συμμετοχή στο συλαλλητήριο του ΠΑΜΕ

Με μια γκιλοτίνα να προπορεύεται της πορείας του ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμβολισμού για τη «γκιλοτίνα» του ασφαλιστικού που φέρνει η κυβέρνηση ξεκίνησε η κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

Με αίτημα ο νόμος αυτός να μην περάσει χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν από την Ομόνοια για να καταλήξουν μπροστά από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος.

Γιατροί, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 την πορεία τους από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή.

Λόγω της απεργίας της 24ωρης της ΑΔΕΔΥ υπολειτουργεί όλος ο δημόσιος τομέας, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ ενώ δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και πρός τα αεροδρόμια καθώς στην κινητοποίηση μετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι « θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου» ενώ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ». 


Πηγή: Πρώτο Θέμα


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....