Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ στα Panama Papers -Σοκ στην Ισπανία

7 Απριλίου 2016

O Οσκαρικός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδοβάρ ματαίωσε την πρεμιέρα και την διαφημιστική εκστρατεία για την νέα του ταινία «Τζουλιέτα» από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο ίδιος και ο αδελφός του Agustín, παραγωγός ταινιών, βρίσκονται στην λίστα των Panama papers.

Ο Aλμοδοβάρ ματαίωσε και την πρεμιέρα που ήταν να γίνει στη Βαρκελόνη την περασμένη Τρίτη. 

 

Ο ισπανός σκηνοθέτης φέρεται να έχει σχέσεις με την εταιρεία Glen Valley Corporation, η οποία λειτούργησε από το 1991 έως το 1994. Την ήλεγχε μέσω πληρεξούσιου, ενώ δύο υπάλληλοι της Μοσάκ Φονσέκα λειτουργούσαν σαν διευθυντές. Είναι ο ίδιος Αλμοδόβαρρ που το 2013 έλεγε ότι η ταινία του «I’ am so exited» είναι μια ταινία για την οικονομική κρίση, που όλοι οι Ισπανοί βιώνουν.

Οσον αφορά στις offshore, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο ο αδελφός του, επίσης εμπλεκόμενος στην εταιρεία, είπε στα ισπανικά ΜΜΕ ότι είχαν κλείσει την εταιρεία καθώς δεν ταίριαζε στον «τρόπο» με τον οποίο δούλευαν. Ο Αγκουστίν Αλμοδοβάρ, αδελφός του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, είπε: «Απολογούμαι για το γεγονός ότι έχει δεχθεί πλήγμα η δημόσια εικόνα του αδελφού μου. Τα πάντα προκλήθηκαν από την έλλειψη εμπειρίας μου στα πρώτα χρόνια της οικογενειακής επιχείρησής μας. Πάντως, τόσο εγώ όσο και ο Πέδρο είμαστε πολύ τακτικοί με τις φορολογικές υποχρεώσεις μας».

H δημιουργία της offshore στον Παναμά, πρόσθεσε, βασίστηκε στις οδηγίες που πήραμε από τους συμβούλους μας ώστε να επεκταθούμε ως εταιρεία και στο εξωτερικό.

palo.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ