Ψάρι με μελωμένες πατάτες βουτηγμένο σε σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1</strong> <span>τσιπούρα ή φαγκρί 1 κιλό</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>2 σκ.</strong> <span>σκόρδο σπασμένες</span></span></li>
<li><span><strong>3</strong> <span>ξερά κρεμμύδια κόκκινα</span></span></li>
<li><span><strong>3</strong> <span>ντομάτες κόκκινες ώριμες</span></span></li>
<li><span><strong>3</strong> <span>φρέσκα κρεμμύδια</span></span></li>
<li><span><strong>3</strong> <span>πατάτες μέτριες</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>μαϊντανό φρέσκο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>μάραθο φρέσκο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλουμινόχαρτο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λεμόνια για το σερβίρισμα και το γαρνίρισμα</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5'. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σε ένα ταψί απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, σε άλλη στρώση τα κρεμμύδια και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι. Βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ºC στη μεσαία σχάρα για 30', αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15' επιπλέον.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα