Υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για την ψωρίαση;

29 Απριλίου 2013


Ο κύριος Ανδρέας μας ρωτά:

«Καλημέρα σας. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια αποτελεσματική θεραπεία για την ψωρίαση και ποια είναι αυτή.  Έχω ψωρίαση 15 χρόνια, αλλά φέτος έχει γίνει πολύ έντονη. Ενώ είχε εμφανιστεί στα γόνατα και στους αγκώνες, φέτος για πρώτη φορά εμφανίστηκε και στο σώμα σε μορφή σταγόνας».


Απαντά ο Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος Δημήτρης Καπετανάκης

Θεραπείες υπάρχουν για την ψωρίαση, αλλά είναι αποτελεσματικές για όσο διαρκεί η θεραπεία. Με τις καινούριες βιολογικές θεραπείες που είναι σε ενέσιμη μορφή, κάνεις μία ένεση κάθε τρεις μήνες και είσαι μια χαρά συνέχεια για όσο καιρό κάνεις την θεραπεία, η οποία είναι μακροχρόνια. Υπάρχουν λύσεις που σε 1-2 μήνες εξασφαλίζουν πως δεν θα υπάρχει τίποτα στο δέρμα.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλών ειδών θεραπείες: είτε με χάπια, είτε με ενέσεις. Η ένεση είναι απλώς πιο πρακτική και πιο ανώδυνη. Οι θεραπείες που υπάρχουν μπορεί να είναι συμβατικές θεραπείες (όχι όμως με κρέμες, με χάπια)  ή  καινούριες με ενέσεις βιολογικές. Μην αφήσουμε, όμως,  τις παλιές, συμβατικές θεραπείες γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που πάνε καλά και με αυτές.

Κατά την άποψή μου, η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι εκείνη κατά την οποία χορηγούνται χάπια και έχει πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με αυτή και στη συνέχεια να καταλήξετε στις  βιολογικές θεραπείες. Δεν αναφέρομαι σε κάτι συγκεκριμένο γιατί η ψωρίαση δεν είναι ένας τυφλοσούρτης: εξαρτάται από τη μορφή, την έκταση, τον οργανισμό. Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του γιατρού σας.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Ελεν***** ****
18:43 Κυριακή 4/05/2014
Γεια σας Ειμαι 15 χρονων και εχουν υπαρξει πολλες φορες στη ζωη μου που ειχα ψειρες Φετος ξαναεπιασα ομως δεν θελω να μαθει κατι η μητερα μου ή ο πατερας μου οποτε αποκλειω την λυση των σπρει ακουσα κατι σε χαπια μηπως μπορειτε να μου δωσετε μια λυση
ΓΙΟΛ***** ****
13:55 Τετάρτη 18/12/2013
ειμαι 37 χρονων κ εχω ψωριαση απ τα 20 αρχικα μονο στο κεφαλι κ σταδιακα κ στο σωμα τωρα με το κρυο εχει επιδεινωθει πολυ στο σωμα η δερματολογος μου συναιστισαι θεραπεια με ενεσεις το φοβαμαι λιγο οι ενεσεις δεν εχουν παρενεργειες επιβαρυνουν τον οργανισμο
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...