Γεμιστά Μανιτάρια Portobello!

9 Απριλίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 μανιτάρια portobello (1/2 κιλό περίπου)
  • 1 φρέσκο κρεμυδάκι ολόκληρο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο στόν τρίφτη
  • 1 κουτ.γλ.κοφτό μουστάρδα
  • 1/2 κουτ.γλ.κοφτό άσπρο πιπέρι
  • 1/2 κουτ.γλ.κοφτό μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 0,5-1 κουτ.σούπας ξύδι balsamico
  • 1/2 κύβο λαχανικών
  • 5 φέτες ζαμπόν για τόστ
  • 5 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί regato ή κεφαλοτύρι
  • 4-5 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό.(προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια καθαρή πετσέτα, ή καλύτερα αφαιρούμε την μαύρη επιδερμίδα πού έχουν στην πάνω πλευρά και κόβουμε σύριζα το κοτσάνι τους αν έχουν.
  2. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τα αλλαντικά και τα τυριά και φτιάχνουμε μία μαρινάτα.
  3. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί ανάποδα σαν πιατάκια και τα περιχύνουμε ένα-ένα με την μαρινάτα.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου να μαριναριστούν.
  5. Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με την μισή ποσότητα του τυριού και τοποθετούμε στο κάθε ένα από μία φέτα αλλαντικών και στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στούς 200 βαθμούς στον αέρα και βάζοντας το ταψί στην μέση του φούρνου, ψήνουμε για 15 λεπτά.
  7. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό εάν θέλουμε και σερβίρουμε ζεστά, συνοδεία με ένα καλό κρασί της αρεσκείας σας.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Εναλλακτικά,μπορούμε να τυλίξουμε κάθε μανιτάρι ξεχωριστά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και να τα ψήσουμε στην σχάρα με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα να γίνονται πιό ζουμερά και αφράτα.

 

sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τζορτζ Έλιοτ
Η Σκέψη της ημέρας
13:13 Τζορτζ Έλιοτ