Νόστιμο Ριζότο με Λαχανικά!

9 Απριλίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλιτζανάκια ρύζι bashmati
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 κούπα μανιτάρια κατεψυγμένα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Αφού κάψει αρκετά ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  3. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο και να βγάλουν τα νερά τους.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κόκκινη και πράσινη πιπεριά, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει μικρά κομματάκια.
  5. Αφήνουμε αυτά τα υλικά αυτά να βράσουν καλά και να μαλακώσουν.
  6. Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί.
  7. Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε βραστό νερό (με το μάτι).
  8. Περιμένουμε μέχρι το ρύζι μας να βράσει.
  9. Σε περίπτωση που το νερό εξατμιστεί και το ρύζι δεν έχει βράσει, προσθέτουμε και άλλο βραστό νερό, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Το ρύζι όταν το βγάλουμε απο την κατσαρόλα θα πρέπει να έχει ζουμάκι και να μην είναι στεγνό.

 

sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ