Κομπόστα μούσμουλο!

<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1.200 γρ. μούσμουλα, καλά πλυμένα και καθαρισμένα από το κουκούτσι και το φλούδι. </li>
</ul>
<p>Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το σχήμα του φρούτου, χωρίς να το κόψουμε στη μέση</p>
<ul>
<li>ο χυμός από 2 μικρά λεμόνια + 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (για το σιρόπι)</li>
<li>200 γρ. ζάχαρη</li>
<li>250 γρ. νερό</li>
<li>3 – 4 σπόροι από αστεροειδή γλυκάνισο, αποξηραμένοι </li>
</ul>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p>Ρίχνουμε τα φρούτα σε ένα βαθύ μπολ και τα καλύπτουμε με κρύο νερό και το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι. Βγάζουμε τα μούσμουλα από το μπολ με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι μαζί με 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το φρούτο και να σχηματιστεί ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι. Σερβίρουμε με γιαούρτι.</p>
<p> </p>
<p><strong><span class="bittersweet">Συμβουλές</span></strong></p>
<ul>
<li>Καλό είναι τα μούσμουλα που επιλέγουμε να διατηρούν το κοτσανάκι τους, ώστε να μην προσβληθούν από μικροοργανισμούς.</li>
</ul>
<p>glykesistories.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα