Δεν υπήρξε συμφωνία για τις επικουρικές. Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο

10 Απριλίου 2016

Οι επικουρικές συντάξεις αναδεικνύονται πλέον στο μεγαλύτερο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, καθώς και η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των θεσμών κατέληξε σε αδιέξοδο επί του συγκεκριμένου θέματος.

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν προχώρησε στην κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης που έχει για τις επικουρικές συντάξεις και την ρήτρα βιωσιμότητας των ταμείων, επειδή οι εκπρόσωποι των πιστωτών επιμένουν να μην δέχονται την αύξηση των εισφορών στις επικουρικές.

Έτσι, αύριο θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών και ειδικά το ΔΝΤ, εξακολουθούν να προβάλλουν ισχυρές αντιρρήσεις στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5%, η οποία επιμερίζεται κατά 1% στους εργοδότες και κατά 0,5% στους εργαζόμενους.

«Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν «κλειδώσει».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας έκλεισε το θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης στο ανταποδοτικό κομμάτι της σύνταξης, το οποίο θα έχει ως βάση εκκίνησης το 0,77% για τα πρώτα 15 έτη ασφάλισης και θα καταλήγει μετα το 39ο έτος ασφάλισης στο 2%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών των ασφαλιστικών ταμείων, στην ζώνη υψηλού κινδύνου για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις βρίσκονται περίπου 120.000 συνταξιούχοι των οποίων το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης υπερβαίνει τα 1.400 - 1.500 ευρώ.

 

nafteboriki


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...