Κάμερον για Panama Papers: «Έπρεπε να το είχα διαχειριστεί καλύτερα»

10 Απριλίου 2016

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε δύο ημέρες μετά την ομολογία του ότι τελικά είχε μετοχές της υπεράκτιας εταιρίας του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2010, ότι θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί καλύτερα την υπόθεση των "Panama Papers" δηλώνοντας ότι «το λάθος είναι δικό μου». 

«Λοιπόν, δεν ήταν μια σπουδαία εβδομάδα αυτή. Ξέρω ότι θα έπρεπε να είχα διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την υπόθεση, μην κατηγορείτε τους συμβούλους μου, το λάθος είναι δικό μου, πήρα το μάθημά μου», δήλωσε ο Κάμερον κατά τη διάρκεια του εαρινού συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο το Σάββατο. 

Μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers την περασμένη Κυριακή, χρειάστηκε να εκδοθούν τέσσερις ανακοινώσεις με μπερδεμένες διατυπώσεις από τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού πριν ο ίδιος αποφασίσει τελικά να παραδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης ότι είχε μετοχές σε αυτή την εταιρία που εδρεύει στις Μπαχάμες.

Εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την άσκηση μιας καταστροφικής επικοινωνιακής πολιτικής, ο ηγέτης των Συντηρητικών είχε διαβεβαιώσει ότι δεν έκανε τίποτε παράνομο και ότι πάντοτε πλήρωνε τους φόρους του.
Ο Κάμερον επανέλαβε την υπόσχεσή του να δώσει στη δημοσιότητα "προσεχώς" τις φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων ετών, κάτι πρωτοφανές για πρωθυπουργό στην ιστορία της Βρετανίας.

Την ίδια στιγμή, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη Ντάουνινγκ Στριτ ζητώντας την παραίτησή του. "Κάμερον πρέπει να φύγεις", φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ορισμένοι, μάλιστα, φορώντας καπέλα Παναμά και άλλοι, πιο τολμηροί, χαβανέζικα πουκάμισα, κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό. 

«Ο πρωθυπουργός έχασε την εμπιστοσύνη των Βρετανών», σχολίασε χθες βράδυ ο ηγέτης της Εργατικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, χωρίς ωστόσο να ζητήσει την παραίτησή του.
tanea


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...