«Μια χώρα σαν την ΠΓΔΜ δεν έχει θέση στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ»

11 Απριλίου 2016

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις σκηνες βίας που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στην Ειδομένη. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Αντόνιο Κόστα, σημείωσε ότι χώρες με τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ.

Υποδεχόμενος τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, ο Π. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο προσφυγικό και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται για την Ευρώπη, ωστόσο, εμφανίστηκε έντονα επικριτικός απέναντι στην ΠΓΔΜ.

Αναλυτικά:

Ορισμένοι εταίροι μας έχουν συμπεριφερθεί με φοβικά σύνδρομα απέναντι στους πρόσφυγες. Κάτι που δεν ταιριάζει στην Ευρώπη και στη νοοτροπία της. Γιατί η αλληλεγγύη είναι βασική αρχή της ΕΕ. 

Όπως επίσης εδώ θέλω να επισημάνω – αυτό αφορά εμάς περισσότερο, την Ελλάδα – ότι Χώρες γειτονικές, οι οποίες φιλοδοξούν, και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην ΠΓΔΜ, να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, όταν συμπεριφέρονται απέναντι στους πρόσφυγες όπως συμπεριφέρθηκαν παραδείγματος χάριν χθες εδώ, στην Ελλάδα, με πράξεις αδιανόητες, απαράδεκτες για τον ανθρωπισμό, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν θέση ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε στο ΝΑΤΟ. efsyn


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...