Το Περίφημο Ριζότο Πριμαβέρα!

<div class="ingredients">
<div class="ingredients-left">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>1 σκελίδα σκόρδο<br />150 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες<br />1 μεγάλη  αγκινάρα καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες<br />2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους<br />6 -8 πράσινα σπαράγγια κομμένα στην μέση<br />Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη<br />1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό μέρος)<br />1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι<br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.<br />(προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μια μικρή χούφτα καθαρισμένο φρέσκο αρακά)<br />Αλάτι, πιπέρι<br /><br />250 γρ. Ρύζι Arborio</p>
<p>1.5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου<br />150 ml Λευκό κρασί<br />1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />45 γρ. βούτυρο<br />80 γρ φρεσκοτριμένη παρμεζάνα<br />Αλάτι πιπέρι</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο.<br />Μετά από ένα λεπτό το βγάζετε και προσθέτετε τα μανιτάρια.<br />Τα σοτάρετε για 5 με 6 λεπτά ή όσο να εξατμιστεί τελείως το νερό που θα βγάλουν.<br />Προσθέτετε την αγκινάρα και σοτάρετε για 5 λεπτά.<br />Προσθέτετε το κρεμμύδι, άλλα 2 λεπτά<br />Προσθέτετε τα σπαράγγια τα κολοκυθάκια την πιπεριά και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.<br />Δυναμώνετε την φωτιά και τα  σοτάρετε για 5 περίπου λεπτά.<br />Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα αποσύρετε από την φωτιά, αδειάζοντάς τα σε ένα κρύο σκεύος.<br /><br /><br /><br />Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μεγάλο βαρύ σκεύος μέχρι να γίνει διαφανές αλλά να μην καεί.<br />Προσθέτουμε το ρύζι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό.<br />Ρίχνουμε το κρασί ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ του.<br />Προσθέτουμε μία κουτάλα ζεστού ζωμού (τον ζωμό  θα πρέπει να τον κρατάμε ζεστό σε διπλανή κατσαρόλα).<br />Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, παίρνει περίπου 22 λεπτά μέχρι να γίνει.<br />Κάθε φορά που εξατμίζεται ο ζωμός, προσθέτουμε μια κουτάλα ανακατεύοντας συνεχώς και ούτω καθεξής – δεν πρέπει το ριζότο να μείνει στεγνό.<br />Στα 15 λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε.<br />Στα 20 λεπτά δοκιμάζουμε. Το ρύζι θα πρέπει να έχει χυλώσει αλλά ο κόκκος του να «κρατάει». Αν χρειαστεί συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά.<br />Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το κρατάμε σκεπασμένο για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>gourmed.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα