Εύκολες και Νόστιμες Μπρουσκέτες

12 Απριλίου 2016

Προετοιμασία: 10 περίπου λεπτά. Μπορείτε να κάνετε το μίγμα νωρίτερα. Μην το βάλετε όμως στα ψωμάκια, παρά λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα. Έτσι οι μπρουσκέτες δεν θα μουσκέψουν και θα παραμείνουν τραγανές.

 

Υλικά (για 4 άτομα)
3-4 μικρές ή μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες
8-10 φέτες λευκό ψωμί
2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος μόνο, σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή: Σε μπολ βάζετε τις ντομάτες και ό,τι ζουμί έβγαλαν στο κόψιμο, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά.
Βάζετε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα να ξηροψηθεί. Περνάτε την μία πλευρά κάθε φέτας με το κομμένο σκόρδο και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα ντομάτας και σερβίρετε.

 

pandespani.com

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ