Ο ψηλότερος πύργος του κόσμου θα ξεπερνά τα 825 μέτρα, θα είναι στο Ντουμπάι σχεδιασμένος από τον Καλατράβα

12 Απριλίου 2016

Η κυβερνητική κατασκευαστική εταιρεία Emaar Properties του Ντουμπάι παρουσίασε τα σχέδια για την κατασκευή του υψηλότερου ουρανοξύστη του κόσμου στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής.

Ο ουρανοξύστης κόστους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2020 ενώ αρχιτέκτονας είναι ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ο πρόεδρος της Emaar, Mohamed Alabbar ανακοίνωσε ότι ο ουρανοξύστης θα ξεπερνά τα 2717 πόδια (825 μέτρα). «Δεν θα σας πω ακριβώς πόσο ψηλός θα είναι αυτός το πύργος. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα είναι ψηλότερος από τον Burj Khalifa και θα ξεπερνά τα 2717 πόδια». 

Το βασικό «προσόν» του νέου ουρανοξύστη θα είναι η συγκλονιστική θέα που θα προσφέρει στους «κατοίκους» ή επισκέπτες του. «Πολλοί θέλουν να έχουν θέα όταν αγοράζουν ένα ακίνητο», αναφέρει ο Alabbar.

Το έργο θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 2,3 τετραγωνικών μιλίων στην άκρη του κολπίσκου του Ντουμπάι και θα φιλοξενήσει την World Expo του 2020.

Θα έχει εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχείο, εστιατόρια και γυάλινα μπαλκόνια που θα περιστρέφονται γύρω από το τείχος του πύργου.

huffpostgreece


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....