Ποια συμπτώματα προειδοποιούν για αποβολή;

9 Ιουνίου 2013


Οι περισσότερες αποβολές –το 80% περίπου- συμβαίνουν τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης και οφείλονται σε μία «εφάπαξ» χρωμοσωματική ανωμαλία. Οι όψιμες αποβολές, μετά τις πρώτες 12 εβδομάδες, οφείλονται συνήθως σε ένα υποκείμενο πρόβλημα της μητέρας ή σε σοβαρό πρόβλημα του μωρού.

Ενώ η αποβολή δεν επηρεάζει σοβαρά την υγεία της γυναίκας, μπορεί να έχει σοβαρό συναισθηματικό αντίκτυπο. Ακόμη και αν γνωρίζετε ότι είναι κάτι ασύνηθες, η κατάσταση δεν γίνεται ευκολότερη για εσάς.

Συμπτώματα αποβολής

Το συνηθέστερο σύμπτωμα αποβολής είναι η κολπική αιμορραγία. Αυτή μπορεί να κυμαίνεται από ελαφρές κηλίδες έως αιμορραγία περισσότερη από της περιόδου. Μπορεί να δείτε και πήγματα αίματος, καφέ υγρά ή άλλους ιστούς που δεν αναγνωρίζονται εύκολα.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν κράμπες και πόνο στην πύελο ή τη μέση. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα συνήθη συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως ευαισθησία στο στήθος, ναυτία και συχνοουρία, σταματούν απότομα. Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα και η αποβολή δεν μπορεί να διαπιστωθεί παρά σε ένα υπερηχογράφημα ρουτίνας.

Αν έχετε κολπική αιμορραγία οποιαδήποτε στιγμή, επικοινωνήστε με το γιατρό ή τη μαία σας.

Αντιμετωπίζεται η αποβολή;

Αν η αποβολή είναι πλήρης δεν απαιτείται περαιτέρω αντιμετώπιση. Όμως, στην ατελή αποβολή μπορεί να χρειαστούν φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση για να απομακρυνθεί ο υπολειπόμενος ιστός της κύησης. Τα φάρμακα χορηγούνται από το στόμα ή κολπικά για να βοηθήσουν τη μήτρα να αποβάλει τον ιστό, πράγμα που ενδέχεται να απαιτήσει μερικές μέρες. Μια ταχύτερη εναλλακτική αντιμετώπιση είναι μια χειρουργική διαδικασία που ονομάζεται εκκένωση των υπολειπόμενων προϊόντων της σύλληψης (απόξεση) και πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Εισάγεται ένας μικρός σωλήνας στη μήτρα και με αναρρόφηση, η μήτρα καθαρίζεται από τα υπολείμματα του ιστού. Μερικές γυναίκες προτιμούν να αφήνουν τη φύση να αναλάβει και περιμένουν να αποβληθούν τα υπολείμματα ιστού, ενώ παρακολουθούνται από ειδικό.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Μαγδ***** ****
02:36 Κυριακή 13/11/2016
Είμαι έγκυος το έμαθα πρόσφατα αλλά εχω συνέχεια πόνους χαμηλά στην κοιλιά μου ο γιατρός μου μου είπε δεν είναι κατι για όποιο να ανησυχώ
κελλ***** ****
14:05 Τρίτη 21/10/2014
Θα ήθελα να ρωτήσω μπορούν κάποιες αλλαγές στην περίοδο να είναι σημάδια αποβολής Πιο συγκεκριμένα γίνονται προσπάθειες σύλληψης Δεν μπήκα σε διαδικασία να κάνω τεστ εγκυμοσύνης καθώς περίμενα να δω αν έρθει η περίοδος Λήγει μέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία είδα τις συνηθισμένες καφέ κηλίδες αλλά ξαφνικά είχα έναν έντονο πόνο στην περιοχή του οφαλου κ στην μέση Ο πόνος κράτησε μια μέρα και στο τέλος της είδα αίμα Υπέθεσα ότι είναι μια ασυνήθιστη περίοδος αλλά αυτό που με ανησυχεί σε ήταν ότι είδα πηχτό αίμα στην αρχή κ την επόμενη μέρα ζωηρό κόκκινο Μπορεί να σημαίνει αποβολή
Ελέν***** ****
21:57 Τρίτη 3/06/2014
Καλησπέρα σας ονομάζομαι Ελένη είμαι 24 ετών κ είδη μητέρα ενός παιδιού Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι ότι ενώ δεν είχα εγκυμοσύνη κ η περίοδος μου ήρθε κανονικά έχει τελειώσει εδώ κ δύο βδομάδες αλλά ακόμη συνεχίζω να βγάζω ένα κόκκινο καφέ Υγρό από κάτωκ επίσης στο στόμα μου έχω μια άσχημη γεύση μετά από κάθε γεύμα Μπορεί να ήμουν έγκυος κ να απέβαλά
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...