Ειδομένη: Διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά στον φράχτη - Νέα ένταση στα σύνορα

13 Απριλίου 2016

Μαροκινοί και Αφγανοί νωρίτερα προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη και οι Σκοπιανοί προχώρησαν σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης


Δύο διμοιρίες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν παραταχθεί μπροστά στον φράχτη, που έχει υψωθεί στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – πΓΔΜ, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενη προσέγγιση προσφύγων. 

Νωρίτερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια όταν μια ομάδα προσφύγων και μεταναστών, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μαντίλια, προσπάθησε να ρίξει για ακόμη μία φορά τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προς τον φράχτη κινήθηκαν αρχικά Αφγανοί και Μαροκινοί.   Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χρήση δακρυγόνων.

Το αποτέλεσμα ήταν και σήμερα αρκετά άτομα να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα και να χρειαστεί να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή παραμένει αποπνικτική, ενώ περίπου 100 μετανάστες βρίσκονται διασκορπισμένοι στα χωράφια, δίπλα στην περίφραξη.

Μετανάστες με αναπνευστικά προβλήματα

Ένα τραυματισμένο παιδί 

 


Δείτε τα ΜΑΤ μπροστά από τον φράχτηΑπό το πρωί η Eλληνική αστυνομία πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους στη γέφυρα του Αξιού, στην κατεύθυνση προς την Ειδομένη, ενώ νωρίτερα προχώρησαν και στη σύλληψη μίας Γερμανίδας επειδή είχε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού.Πηγή: Πρώτο Θέμα


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ